home
Home Methoden Actueel Kennis delen Links Contact
 

Optiflow

Optiflow is een no nonsense aanpak voor procesontwerp en procesmodelleren, die naar wens met eenvoudige hulpmiddelen werkt of toegepast kan worden bij elk procesondersteunend pakket. Optiflow is wat dat betreft flexibel. De methode bestaat uit een aantal stappen die leiden tot uitstekend werkbare processen, met de nadruk op de organisatie van het werk. Kenmerkend voor Optiflow is, dat uitgegaan wordt van doelstellingen die de business heeft geformuleerd. Optiflow sluit daarmee naadloos aan bij de strategie en het vastgestelde beleid van een organisatie.


Kenmerken

De Optiflow methode onderscheidt zich door de volgende kenmerken:

  • Strategie en beleid zijn uitgangspunt;
  • Processen zijn gericht op resultaat voor de klant;
  • Prestatie-indicatoren op proces en resultaat;
  • Processen geven duidelijkheid over mogelijke risico’s;
  • Controles en rapportage ingebouwd in de processen;
  • De procesbeschrijvingen zijn glashelder voor uitvoerenden en managers.

Optiflow werkt onafhankelijk van processuites zoals BWise, Aris, Mavim en hulpmiddelen voor het beheer, zoals ITIL, ASL en BiSL. Optiflow werkt ook onafhankelijk van IT. Optiflow is ideaal om aansturing van organisaties en organisatie-onderdelen te verbeteren en uw IT-inspanningen in de hand te houden!

U kunt Optiflow als werkwijze in uw organisatie toepassen, of uw processen door een externe partij, met kennis van Optiflow, laten beschrijven en onderhouden.

Via kunt u informatie aanvragen.


leeg0
Methoden algemeen
Optiflow
Bizzflow
Nieuws
Downloads
Cursussen
Consultancy
leeg4
Informatie aanvraag